Naturmedarbejder til arbejde med urørt skov - Naturstyrelsen Sønderjylland

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du arbejde med biodiversitet og friluftsliv i urørt skov? Er du nysgerrig på, hvad det vil sige at arbejde i en styrelse eller måske har du allerede erfaring hermed? Naturstyrelsen søger lige nu seks medarbejdere, som skal bidrage til udarbejdelsen og implementeringen af forvaltningsplaner for urørt skov i den danske natur.

Den ene af disse stillinger er placeret på Naturstyrelsen Sønderjylland. Her kommer du til at indgå i teamet af medarbejder, der arbejder med at udarbejde forvaltningsplaner for urørt skov. Vi har efterhånden god erfaring med opgaven; men da hovedparten af enhedens skov- og naturarealer skal overgå til forvaltning med fokus på biodiversitet er opgaven stor. Endvidere får du mulighed for at arbejde med ansøgninger og implementering af konkrete tiltag i de forskellige områder.

Opgaver og organisering
Naturstyrelsen er forvalter af cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder – eller det der svarer til 5% af det samlede danske landareal. Vores opgave er, at skabe størst mulig værdi for samfundet i form af gode rammer for friluftsliv, beskyttelse af naturen og effektiv drift af styrelsens skove og andre naturområder.

En af Naturstyrelsens aktuelle store opgaver er udlægningen af op til 75.000 hektar urørt skov i Danmark, hvoraf størstedelen udlægges på statens arealer. Her skal der udarbejdes og gennemføres forvaltningsplaner med henblik på at skabe de bedste rammer for biodiversitet og friluftsliv. Vi søger derfor kompetente kolleger til at hjælpe os med at udvikle, implementere og sikre fremdrift af disse planer og du har mulighed for at blive en af dem. Vi søger i alt seks nye kollegaer. Du kan se stillingsopslagene fra de andre lokale enheder her: https://naturstyrelsen.dk/om-os/ledige-stillinger/

Naturstyrelsen Sønderjylland forvalter 10.500 ha skov- og naturarealer fra grænsen og op til nord for Haderslev. Enheden arbejder med en bred pallette af opgaver der spænder fra naturgenopretning og naturpleje over forvaltning af urørt skov og naturnær skovdrift til friluftsliv og ejendomsforvaltning. Endvidere er der fokus på arbejdet med klima-lavbundsprojekter og kontakt til brugere og borgere bl.a. gennem naturformidling. P.t. er der ansat 12 funktionærer og 7 skovarbejdere. Vi er ved at rekruttere en ny skovløber, og som regel har vi 2-3 elever/studerende.

Dine kompetencer
Vi forventer, at du har en videregående uddannelse inden for naturforvaltning, f.eks. som forstkandidat, naturforvalter, biolog eller skov- og landsskabsingeniør. Du kan være nyuddannet eller have nogle års erhvervserfaring med naturforvaltning. Vigtigst for os er det, at du har lyst og passende forudsætninger for at arbejde med at samle nødvendigt basismateriale for at kunne lave forvaltningsplaner for urørt skov. Du skal endvidere kunne indgå i et team af fagmedarbejdere for at være med til at sikre helhedsorienterede planer med ambitiøse tiltag for naturen. Du vil også få mulighed for at løse forskellige ad hoc opgaver inden for organisationen.

Derudover ser vi gerne, at du:

  • Har viden eller erfaring med forvaltningsplanlægning, miljøvurdering eller myndighedsansøgninger.
  • Har forståelse for hvad det vil sige, at arbejde i en statslig styrelse, og kan arbejde analytisk, struktureret og med politisk forståelse.
  • Har teamånd og er indstillet på at yde en ekstra indsats f.eks. op til deadlines.
  • Er omgængelig og positiv i dit møde med andre mennesker – både dine kollegaer men også de mange besøgende på vores områder.
  • Bidrager positivt til opgaveløsningen og fællesskabet på enheden.
Naturstyrelsen som arbejdsplads
Du vil få din daglige gang i naturskønne omgivelser. Naturstyrelsen er præget af en uformel omgangstone, hvor det kollegiale vægtes højt, og der leveres værdi til samfundet ved at forvalte vores fælles natur. Omhu, samarbejde og lydhørhed er væsentligt på alle enheder og ikke mindst i forståelsen for, at kontinuitet og det langsigtede perspektiv er essentielt, når vi arbejder med natur.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten) eller Fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og Lærernes Centralorganisation og CO10 Centralorganisationen af 2010 (LC/CO10-fællesoverenskomsten) samt tilhørende organisationsaftale organisationsaftale for skov- og landsskabsingeniører.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestested er Naturstyrelsen Sønderjylland, Felstedvej 14, 6300 Gråsten

Stillingen er tidsbegrænset i 17 måneder/frem til den 31. december 2024. Stillingen ønskes besat pr. 1. august 2023.

Det er et krav, at du har kørekort til personbil.

Der vil måske efter nærmere aftale være mulighed for lejebolig gennem Naturstyrelsen.

Flere oplysninger
Såfremt du ønsker yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte skovrider Inge Gillesberg,
tlf. nr. 4033 9995 eller projektleder Kristina Bertram tlf. nr. 2466 5941.

Du kan også læse mere om Naturstyrelsen og vores arbejde her: https://naturstyrelsen.dk/

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest den 14. juni 2023.

Samtaler forventes afholdt torsdag den 22. juni 2023

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Sønderborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Naturstyrelsen, Sønderjylland, Felstedvej 14, 6300 Gråsten

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 14-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169495&DepartmentId=6163&MediaId=3649&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5843273

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet