Forskning og øl: Dyk ned i Carlsbergs videnskabelige verden

dato

Oplev en inspirerende aften på Biblioteket Gråsten, når Carlsbergs forskningslaboratorium åbner dørene til en verden af videnskabelige opdagelser og ølbrygning. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 byder lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund på et spændende foredrag med smagsprøver på udvalgte øltyper.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene gjort store videnskabelige opdagelser. Dette foredrag giver indsigt i, hvordan Carlsbergs forskning har forbedret både ølproduktionen og bidraget til den grundlæggende naturvidenskab.

Videnskabelige opdagelser og bæredygtighed

Foredraget vil dække emner som forædling af byg og humle, og hvordan disse dyrkes bæredygtigt. Deltagerne vil lære om maltning og udviklingen af nye gærtyper, der kan anvendes til alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

Der vil også være fokus på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Foredraget vil afsløre, hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland kan give indsigt i fortidens klimatilpasninger.

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i foredraget. Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Biblioteket Gråsten, Ahlmannsparken, Ahlefeldvej 4, 6300 Gråsten
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut