Politiet opfordrer bilisterne til at lette foden fra speederen ved skolevejene

Profilbillede
dato

Det blev til i alt 207 ATK-sager i løbet af en morgen, da færdselspolitiet gennemførte særlig indsats i Sønderborg Kommune i forbindelse med skoleårets start.

Det går alt for stærkt ved skolevejene.

Det står klart, efter at Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling torsdag morgen gennemførte en særlig indsats i Sønderborg Kommune i forbindelse med skoleårets start.

23 klip og tre betingede frakendelser

Som en del af færdselsindsatsen blev der foretaget Automatisk Trafik Kontrol (ATK), og på blot en enkelt dag blev det til i alt 207 sager, heraf 23 klip i kørekortet og tre betingede frakendelser af førerretten.

De 207 sager er fordelt på tre skoleveje (50 km/t):

  • På Sottrupvej i Nybøl registrerede ATK 123 sager med for høj hastighed

  • På Slotsbakken i Gråsten blev 73 bilister blitzet af ATK

  • På Avnbølvej i Ullerup registrerede ATK 11 bilister, der overskred hastighedsgrænsen

Kører man 30 procent hurtigere end hastighedsgrænsen, udløser det et klip i kørekortet, mens en overskridelse på 60 procent betyder en betinget frakendelse af førerretten.

Husk at spænde korrekt fast

Ved de manuelle kontroller så billedet noget anderledes ud.

Ved Humlehøjskolen i Sønderborg blev det til to sager for manglende sikkerhedsudstyr til børn under 135 centimeter, og ved Dybbølskolen i Sønderborg blev det til enkelte påtaler samt bøder til fem bilister, der holdt ulovligt parkeret.

- Dette er blot resultatet af den første dag, hvor vi er til stede i forbindelse med skoleårets start. Vi fortsætter fredag og i næste uge. De mange sager kan forhåbentlig minde bilisterne om, at det er vigtigt at overholde hastighedsreglerne, ikke mindst nu, hvor der er mange nye børn i trafikken, fremhæver politikommissær John Weber fra Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling.

Han peger desuden på vigtigheden af, at børnene bliver spændt korrekt fast i bilen.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi